Waar kan ik in de buurt van Millstätter See een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 462 vakantiehuizen te huur in de buurt van Millstätter See, van 130 Huizen tot 287 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Millstätter See?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Millstätter See. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

  • Italië: 153.520 huisjes
  • Slovenië: 1.125 huisjes
  • Salzburg: 6.189 huisjes
  • Hermagor-Pressegger See: 977 huisjes
  • Villach: 468 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Millstätter See ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Millstätter See?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Millstätter See met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

  • Hermagor-Pressegger See: 977 vakantiehuizen
  • Villach: 468 vakantiehuizen
  • Bad Gastein: 1.036 vakantiehuizen
  • Weissensee: 1.035 vakantiehuizen
  • Mauterndorf: 484 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Vakantiehuis in Milstätter See


De Milstätter See is een natuurmeer bij het stadje Millstatt in het Natuurgebied Karinthië , gelegen in de meest zuidelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk die grenst aan Slovenië . Homeaway biedt in dit gebied vele vakantiehuizen aan die zeer in trek zijn bij natuurliefhebbers, wandelaars en vogelaars.

Locatie en geschiedenis van Milstätter See

Milstätter See is het op één na grootste meer van Karinthië en heeft een lente van 12 kilometer en een maximale breedte van anderhalve kilometer. Rond het meer liggen vijf dorpen van betekenis: Seeboiden, Millstatt, Pesenthein, Dellach en Döbriach. Karinthië bestaat als zodanig als Beiers gebiedsdeel sinds de achtste eeuw. Tussen 976 en 1335 was het een zelfstandig hertogdom. Hierna behoorde het tot de invloedssfeer van het Habsburgse Rijk. Na de vorming van het land Slovenië in 1918 werd in Milstätter See een referendum gehouden. De uitkomst was dat de meerderheid van de bevolking bij Oostenrijk wilde behoren. Milstätter See heeft 150 beschermde gebieden en talloze natuurgeheimen midden in deze beschermde planten- en dierenwereld.

Bezienswaardigheden bij Milstätter See

Milstätter See is bij uitstek een bestemming voor natuurliefhebbers, in het bijzonder voor fietsers. Als onderdeel van het door de Europese Unie ondersteunde programma voor de instandhouding van de Karinthische natuur zijn verschillende meerdaagse actieve wandeltochten opgezet, die u onder leiding van professionele gidsen kunt ervaren. In het natuurparadijs Weissensee kunt u diverse zeldzame dieren spotten. Het Geopark Karnische Alpen is ideaal voor gezinnen die een paar dagen naar oeroude fossielen willen zoeken. Verder zijn een kanotocht over de Drau en een zoektocht naar granaatstenen in het Nationale Park Nockberge van harte aan te bevelen. Vanuit uw vakantiewoning zijn al deze bestemmingen snel te bereiken.

Vrije tijd bij Milstätter See

Dit gebied, waar rust en stilte heilig zijn, kent ook een rijke traditie van wat wij ""slow food"" noemen. Eerlijk eten met ingredië nten uit de omgeving van het vakantiehuis. "