Waar kan ik in de buurt van Müritzsee een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 1.374 vakantiehuizen te huur in de buurt van Müritzsee, van 508 Huizen tot 41 Bungalows. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Müritzsee?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Müritzsee. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

  • Brandenburg -regio: 1.862 huisjes
  • Mecklenburgische Schweiz: 809 huisjes
  • Neustrelitz: 751 huisjes
  • Plau am See: 937 huisjes
  • Waren/Müritz: 1.240 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Müritzsee ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Müritzsee?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Müritzsee met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

  • Neustrelitz: 751 vakantiehuizen
  • Plau am See: 937 vakantiehuizen
  • Waren/Müritz: 1.240 vakantiehuizen
  • Rechlin: 978 vakantiehuizen
  • Moellenhagen: 355 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Vakantie in Müritz


Müritz is het grootste meer in het Mecklenburg Merengebied. Deze streek in het noordoosten van Duitsland, wordt wel “het land van de duizend meren” genoemd. Het gebied herbergt verschillende natuurparken en vele meren met een unieke flora en fauna. De vakantiehuizen in deze regio zijn erg in trek bij natuurliefhebbers en sportvissers.

Locatie en geschiedenis van Müritz


Het meer heeft een oppervlakte van 117 km². Het is daarmee het grootste van Duitsland na het Bodenmeer, en het grootste meer van Duitsland dat volledig op eigen grondgebied is gelegen. De Elde doorstroomt het meer. Grotere plaatsen langs het meer zijn Waren, Rechlin, Vipperow, Ludorf, Röbel/Müritz, Gotthun, Sietow en Klink. Het Mecklenburg Merengebied is vlak, schaars bewoond en bedekt met wouden, meren en moerassen. De meren zijn onstaan door erosie tijdens de laatste ijstijd. Het gebied wordt sinds 10.000 voor Christus bewoond. Rond de jaartelling woonden er Germaanse volkeren, die echter tijdens de grote volksverhuizing in grote getale naar Zuid-Europa trokken. In 1348 werd Mecklenburg onderdeel van het Heilige Roomse Rijk.

Bezienswaardigheden in Müritz


In het Mecklenburg Merengebied liggen drie nationale parken en een groot aantal ongerepte meren waar gevist mag worden (met een vergunning). In de meren leven zo’n vijftig verschillende soorten vissen. Op veel meren is ook watersport toegestaan. Bad Doberan, gelegen op zo’n 15 kilometer afstand van Rostock, ligt in een bosrijk gebied vlakbij de Baltische zee. Het is van oudsher een populair kuuroord waar de hertogen van Mecklenburg hun vakanties hielden. Vanuit de vakantiewoning kunnen diverse uitstapjes worden ondernomen, zowel per fiets als met de auto.

Vrije tijd in Müritz


In en rond het Mecklenburg Merengebied bevinden zich duizenden kasteeltjes, paleizen en landhuizen. Het vakantiehuis is een ideale uitvalsbasis voor verkenningstochten met de auto, op de fiets of te voet. De streek kent een groot aantal kleine brouwerijen, die op traditionele wijze bier brouwen.