Waar kan ik in de buurt van Terschelling een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 118 vakantiehuizen te huur in de buurt van Terschelling, van 68 Huizen tot 23 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Terschelling?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Terschelling. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Noord-Holland: 3.043 huisjes
 • Ameland: 250 huisjes
 • Vlieland: 64 huisjes
 • Vlieland: 90 huisjes
 • Leeuwarden: 20 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Terschelling ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Terschelling?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Terschelling met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Vlieland: 64 vakantiehuizen
 • West-Terschelling: 23 vakantiehuizen
 • Makkum: 104 vakantiehuizen
 • Harlingen: 108 vakantiehuizen
 • Hollum: 55 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Terschelling?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Terschelling. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Landal Ameland State: 270 vakantiewoningen
 • Landal Vlieduyn: 100 vakantiewoningen
 • Landal West Terschelling: 123 vakantiewoningen
 • Centrum De Noordwester: 106 vakantiewoningen
 • Vakantiepark Klein Vaarwater: 275 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Terschelling waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantiehuizen, appartementen en villa’s op Terschelling

Met een vakantiehuis op Terschelling kunt u alle kanten op. Het eiland is ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar er zijn ook volop gezellige terrasjes en kroegjes voor diegenen die graag vertier zoeken tijdens hun vakantie, met name in de grotere plaatsen West-Terschelling en Midsland. De sfeer op het eiland is vriendelijk en er is nergens sprake van massaal toerisme. U vindt verspreid over het eiland leuke vakantiehuizen op Terschelling.

Ligging en geschiedenis van Terschelling

Waddeneiland Terschelling behoort tot de provincie Friesland. Het eiland is per veer bereikbaar vanaf Harlingen en Vlieland. Vanaf de haven van Terschelling reist u met uw eigen auto of per openbaar vervoer naar uw vakantiewoning op Terschelling. Het kleine eilandje kent een roerige geschiedenis waarbij er strijd was tussen de bewoners van de west- en oostkant en het eiland onder meer in handen kwam van Fransen en Engelsen. Laatstgenoemden stichtten in 1666 een grote brand in West-Terschelling. Vuurtoren de Brandaris is een van de weinig overgebleven bouwwerken uit die periode.

Bezienswaardigheden rondom Terschelling

Tachtig procent van Terschelling bestaat uit schitterende natuur en De Boschplaat is een Europees natuurgebied. De wandel- en fietsmogelijkheden door bossen, duinvalleien en kwelders zijn dan ook enorm. Aan de 30 kilometer lange kustlijn vindt u altijd een plekje naar uw zin op het strand. Het bekendste evenement is het Oerol Festival dat elke zomer plaatsvindt en zo’n 50.000 bezoekers trekt. Wilt u in deze periode een vakantiehuis op Terschelling boeken, dan is tijdig reserveren noodzakelijk!

Eten en drinken op Terschelling

Wilt u eens een avond niet koken in uw vakantiewoning op Terschelling, dan is er volop keuze aan restaurants. In veel restaurants wordt gekookt met eilandspecialiteiten, waarvan de cranberry het bekendst is, maar u vindt er ook restaurants met een gevarieerde internationale keuken in elke gewenste prijsklasse. Bij de strandopgangen bevinden zich gezellige paviljoens waar vaak ook prima gegeten kan worden. Liefhebbers van visspecialiteiten kunnen op Terschelling hun hart ophalen.

Vrije tijd, shopping & nightlife op Terschelling

Wie een vakantiehuis boekt op Terschelling zal er in de eerste plaats komen voor de natuur en vanwege de gemoedelijke sfeer. Het winkelaanbod bestaat voornamelijk uit winkels voor uw dagelijkse boodschappen en uiteraard toeristische winkeltjes. In de zomermaanden kent Terschelling een bruisend nachtleven. De discotheken en dancings worden dan druk bezocht en er staan nationale artiesten op de podia. Typerend voor de sfeer op het eiland is dat de eilandbewoners zich mengen onder de toeristen.