AsyncDestinationUrgency
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
Reisgids

Geniet van 'la dolce vita' in een vakantiehuis in de Abruzzen

De Italiaanse regio Abruzzen ligt in het midden van land en grenst aan de Adriatische Zee. Deze ruige en ongerepte streek is niet alleen één en al natuurschoon, maar heeft ook pittoreske middeleeuwse stadjes, fraai gelegen meren en brede zandstranden aan de kust. Veel gevarieerder kan het niet, of wel? Huur een landhuis met privézwembad, een bungalow of villa met uitzicht op de bergen of een strandhuisje aan zee en beleef een onvergetelijke vakantie. Wilt u met een groot gezelschap vakantie gaan vieren? Een groepsaccommodatie in de Abruzzen, op z'n Italiaans Abruzzo, is dan echt iets voor u!

Geschiedenis

Ervaar het verleden in de Abruzzen

In de Abruzzen is het verleden nooit ver weg. Neem een kijkje in de stad Chieti in het zuiden van de regio. Hier zijn nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals ruïnes van tempels een theater. De middeleeuwen hebben hier ook hun sporen nagelaten: de karakteristieke kathedraal van Chieti stamt uit de 9e eeuw en werd herbouwd in de 13e eeuw. In het stadje Pescocostanzo lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Met eeuwenoude kerken als de Basilica di Santa Maria del Colle en 18e-eeuwse paleizen in barokstijl maakt u als het ware een reis door de geschiedenis. Civitella Del Tronto is een ander historisch dorpje. Het beeld van het dorp wordt bepaald door het machtige fort van Civitella, dat op een rots staat. De vesting werd tussen 1564 en 1576 gebouwd door de Spanjaarden, die destijds het bewind voerden in de Abruzzen. Vanaf deze fortezza heeft u prachtige uitzichten op de omgeving. Beneden u ligt de historische binnenstad met de romaanse San Francesco-kerk en de barokke 18e-eeuwse San Lorenzo-kerk.

Attracties

Bezienswaardigheden in de buurt van uw vakantiehuis

Heeft u een villa geboekt in het Regionaal Park Sirente-Velino? Hier kunt u genieten van de overweldigende natuur met indrukwekkende bergen als de 2349 meter hoge Monte Sirente. Aan de noordelijke rand van het natuurgebied vindt u de Grotte di Stiffe, een grottenstelsel met een waterval in een van de grotten. Misschien huurt u liever een huisje of appartement aan de kust, in de buurt van Chieti. Wist u dat dit gedeelte van de kust 'Costa dei Trabocchi' wordt genoemd? Trabocchi zijn ouderwetse vissershutten op palen die alleen in deze streek en in Foggia, in Zuid-Italië, voorkomen. Deze bouwwerken zijn tegenwoordig beschermde historische monumenten. Natuurlijk gaat u ook naar de kust om te genieten van zon, zand en zee. De stranden van Pescara en Francavilla, 8 kilometer verderop, zijn erg geliefd bij zonaanbidders.

Zich verplaatsen

De Abruzzen verkennen: per trein, bus of auto?

U heeft een vakantiehuis in de Abruzzen gehuurd, maar wilt misschien ook iets meer van deze fantastische regio zien. De grotere plaatsen, vooral die aan de kust, zijn met de trein goed bereikbaar. Wilt u een treinrit maken die door een schilderachtige omgeving voert, neem dan de trein vanaf Rieti via Castel di Sangro naar Carpinone. Deze trein doorkruist de nationale parken Gran Sasso, Maiella en Parco d'Abruzzo. De busdienstmaatschappij ARPA verzorgt busverbindingen tussen verschillende steden en grotere plaatsen in de regio. Als u wat meer afgelegen dorpjes wilt bezoeken, kunt u beter de auto nemen omdat deze vaak niet met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Het kan gebeuren dat de meest geïsoleerde, kleinste plaatsjes niet aan een verharde weg liggen; houd daar dus rekening mee.

Eten en drinken 

Smullen maar! Lekker eten in de Abruzzen

De traditionele keuken van de Abruzzen is vooral een boerenkeuken. Met name schapenvlees wordt veel verwerkt in typisch lokale gerechten. Een lekkernij die vaak op het menu staat, is 'arrosticini': stukjes lams- of schaapsvlees aan houten spiesen. De vleesspiesen worden bereid op een zogenaamde canala, een soort barbecue. Aan de kust is het natuurlijk vis wat de klok slaat. Probeer eens een gerecht met vongole, een schaaldier. Van een heel andere orde zijn de confetti van Sulmona, amandelen met een felgekleurd suikerlaagje, te vergelijken met onze bruidsuikers. Deze lekkernijen zijn volop te koop op de markt in het sfeervolle stadje Sulmona.

Belangrijkste info

Praktische info voor uw vakantie in de Abruzzen

  • Neem een verloop- of wereldstekker mee. Het is namelijk mogelijk dat de stopcontacten in uw vakantiehuis of appartement een afwijkend model hebben.
  • Over het algemeen is veilig om kraanwater te drinken. Mocht u de tekst 'acqua non potabile' zien, betekent dit dat het water niet drinkbaar is.
  • In juli en augustus kan het extreem warm worden in de Abruzzen en kan het erg drukkend en benauwd zijn. Bovendien hebben de Italianen in augustus vakantie en kan het ook nog eens druk zijn op populaire bestemmingen.
  • Het algemene alarmnummer is, net als in Nederland, 112. Als u 113 belt, wordt u rechtstreeks met de politie verbonden.

Waar kan ik in de buurt van Abruzzen een vakantiewoning huren?

Ook in 2020 hebben we maar liefst 2.114 vakantiehuizen te huur in de buurt van Abruzzen, van 565 Huizen tot 197 Villa's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.