Waar kan ik in de buurt van Porto de M贸s een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 460 vakantiehuizen te huur in de buurt van Porto de M贸s, van 320 Appartementen/Flats tot 314 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

In welke buurt kan ik het beste verblijven als ik naar Porto de M贸s reis?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de buurten in Porto de M贸s met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen:

 • Benagil: 646 huisjes
 • Lagos Centre: 627 huisjes
 • Praia da Rocha: 666 huisjes
 • Sesmarias: 654 huisjes
 • Funchal: 444 huisjes

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in andere wijken.

Kan ik Appartementen/Flats huren in Porto de M贸s?

Uiteraard. Voor Appartementen/Flats in Porto de M贸s heeft u bij HomeAway keuze uit 320 opties. Andere populaire soorten vakantiehuizen in Porto de M贸s zijn onder meer:

 • Studio's: 314 vakantiewoningen
 • Villa's: 81 vakantiewoningen
 • Huizen: 44 vakantiewoningen

Daarnaast kunt u uitstekend verblijven in een van onze andere soorten vakantiehuizen, zoals bijvoorbeeld Bed & breakfasts.

Kan ik zoeken naar een huisje in Porto de M贸s met als toevoeging zwembad?

Ja, u kunt uw gewenste vakantiewoning met als toevoeging zwembad kiezen uit onze 275 beschikbare vakantiehuizen in Porto de M贸s die voorzien zijn van het kenmerk zwembad. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen.

  Vakantiehuis in Porto de Mos


  Porto de Mos ligt vlakbij Lagos in de westelijke Algarve, die bekend staat om haar mooie stranden en ongerepte natuur. Homeaway biedt hier vele vakantiehuizen aan waarvandaan u deze omgeving kunt verkennen.

  Locatie en geschiedenis van Porto de Mos

  Porto de Mos ligt in de Algarve, een van de meest populaire bestemmingen in Portugal. Toch is het er zelden echt druk. Vanuit een vakantiewoning van HomeAway kunt u genieten van de rust, de natuur en de vele zandstranden. De Algarve is de meest zuidelijk gelegen provincie van Portugal. Behalve toerisme leunt de economie op visserij en de teelt van sinaasappelen, amandelen en vijgen. Reeds voor Christus werd het gebied druk bezocht door onder andere de Fenicië rs, Carthagen en de Romeinen, die er allen handelsposten en vestigingen hadden. Na de Moorse bezetting werd het bij het Portugese Koninkrijk gevoegd. Vlakbij Porto de Mos ligt Lagos, een belangrijke haven van waaruit in de middeleeuwen de Portugese ontdekkingsreizigers vertrokken om het Afrikaanse continent te verkennen. Rond het oude centrum van deze voormalige hoofdstad van de Algarve (1576 tot 1756) bevindt zich nog een vrijwel complete stadsmuur met aan het begin van de haven het fort da Ponta da Bandeira.

  Bezienswaardigheden in Porto de Mos

  Porto de Mos is ideaal voor liefhebbers van strand en natuur. Okerkleurige kliffen afgewisseld met veelal kleine zandstranden bepalen hier het beeld. Vele door water en wind vreemdgevormde rotsen, spelonken en grotten zijn hier te vinden. Vanuit uw vakantiewoning loopt u gemakkelijk over de toppen van de zeekliffen naar het dorpje Luz. Ook de oude binnenstad met de middeleeuwse stadsmuren van Lagos zijn een bijzonderheid. In het binnenland ziet u de overblijfselen van de Moorse cultuur in de Arabische schoorstenen die de huizen hier hebben. Door het milde klimaat (en hete zomers) is de vakantiewoning het gehele jaar door geschikt voor een ontspannen vakantie.

  Vrije tijd in Porto de Mos

  Porto de Mos is ideaal om uit te rusten op het strand. Ook voor liefhebbers van golf is dit een goede bestemming: in de Algarve is een mooie golfcourse nooit ver weg. Vanuit uw vakantiehuis kunt u vele excursies maken, bijvoorbeeld naar de Cova dos Mouros, een mijnwerkersplaatsje bij Alcoutim. Hier vindt u een reconstructie van pre-historische mijnactiviteiten in de Algarve. Vanuit de haven van Lagos worden diverse internationale regattas georganiseerd. "

  Verken bestemmingen rondom Porto de M贸s

  Praia do Carvoeiro
  4.848 vakantiewoningen
  Portimao
  4.471 vakantiewoningen
  Alvor
  4.131 vakantiewoningen
  Sagres
  925 vakantiewoningen
  Ferragudo
  4.004 vakantiewoningen
  Luz
  3.116 vakantiewoningen
  Aljezur
  1.562 vakantiewoningen
  Silves
  2.934 vakantiewoningen
  Lagoa e Carvoeiro
  4.892 vakantiewoningen
  Lagoa
  5.799 vakantiewoningen
  Budens
  2.200 vakantiewoningen
  Mexilhoeira Grande
  4.100 vakantiewoningen
  Carrapateira
  646 vakantiewoningen
  Rogil
  259 vakantiewoningen
  Bensafrim
  2.683 vakantiewoningen
  Estombar
  4.205 vakantiewoningen
  Bordeira
  1.193 vakantiewoningen
  Vila do Bispo
  1.315 vakantiewoningen
  Odiaxere
  3.848 vakantiewoningen
  Marmelete
  3.356 vakantiewoningen