AsyncDestinationUrgency
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
Reisgids

Ertussenuit met een vakantiehuis in Nationaal Park Eifel

U hoeft niet ver te reizen om een ultieme vakantie in de natuur te beleven. In Nationalpark Eifel, net over de grens in Duitsland, vindt u knusse dorpen als Nideggen, Monschau en Gemünd. Omgeven door oude beukenbossen, groene heuvels en kabbelende riviertjes kunt u hier kiezen uit tal van unieke vakantiehuizen. Wat dacht u van een mooi vakantieappartement in een vakwerkhuis, een romantische cottage met eigen tuin, een vakantiewoning met uitzicht op de Ruhr of een houten chalet met vergezichten vanuit de keuken? In de privacy van uw eigen huisje kunt u zich in alle rust klaarmaken om de wonderen van Nationalpark Eifel te ontdekken.

Outdoor-actieven

Wandelroutes die starten bij de voordeur van uw vakantiehuis

Nationalpark Eifel herbergt 240 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelroutes, variërend van een aantal uur tot een aantal dagen. Voor een korte wandeling in het voorjaar moet u absoluut het plaatsje Höfen opzoeken. De plaatselijke Narzissenroute betovert u met velden vol bloeiende wilde narcissen. Als uw vakantiehuis in de buurt van Einruhr staat, kunt u een dagje uittrekken voor de Wasserlandroute, die leuk te combineren is met een boottocht op het meer. Tijdens uw wandelingen heeft u kans om oehoes, herten en zelfs lynxen te spotten. Om bevers te zien, volgt u het Biberpfad. Deze route is beslist favoriet onder de jeugd. In het hele gebied zijn overigens genoeg kindvriendelijke routes te vinden die zelfs met de buggy begaanbaar zijn. Een uitstapje naar het observatorium in het dark sky reserve ook zeker aan te bevelen als u met kinderen bent. Vakantiehuizen voor families zijn in overvloed beschikbaar in deze regio.

Dagjes uit

De natuur van de buren of stads vertier

Nationalpark Eifel beslaat slechts een klein noordelijk deel van de gehele Eifel. Met een vakantiehuis in dit unieke recreatiegebied ligt er nog veel meer moois aan uw voeten. Als u bijvoorbeeld verder afzakt naar het zuiden kunt u de kratermeren van de Vulkaneifel bezichtigen. Als u even genoeg heeft van de natuur, biedt Aken genoeg mogelijkheden voor een stads uitje. Met name de Dom en de bijbehorende schatkamer zijn een bezoekje waard als u wat cultuur wilt opsnuiven. U kunt natuurlijk ook gewoon ouderwets gaan shoppen.

Zich verplaatsen

Touren door Nationalpark Eifel

Vanuit Utrecht is het slechts een kleine drie uur rijden naar Monschau, een van de populairste dorpjes in de buurt van Nationalpark Eifel. Rondom het park liggen goed begaanbare wegen en er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar bij de toegangspoorten van het park. Er zijn treinstations in Kall en Heimbach waarvandaan verschillende bussen vertrekken naar de omliggende dorpen. In Kall begint ook de bijzondere Oleftalbahn. Als u met de auto bent, is het zeker de moeite om een ritje te maken in de bijzondere Schienenbus die over dit traject langs fraaie landschappen voert. U kunt ook gemakkelijk op de trein stappen als u een vakantiehuis in Gemünd heeft geboekt. In het park zelf kunt u de bewegwijzerde routes te voet volgen, maar er zijn ook volop mogelijkheden om het park te fiets of te paard te verkennen. In de omgeving zijn e-bikes te huur als u de heuveltjes zonder al te veel moeite wilt kunnen trotseren.

Belangrijkste info

Belangrijke tips voor Nationalpark Eifel

  • Het is belangrijk om op de paden te blijven. Niet alleen omwille van de natuur, er ligt her en der nog onontplofte munitie waar u niet mee in aanraking wilt komen.
  • Nationalpark Eifel heeft toegangspoorten in Gemünd, Höfen, Nideggen en Rurberg. De bezoekerscentra in deze plaatsen hebben elk een eigen tentoonstelling over het park die u gratis kunt bezoeken.
  • Er zijn mogelijkheden om het park met een gids te bezoeken, zodat u alles te weten kunt komen over de plaatselijk flora en fauna.

Waar kan ik in de buurt van Nationalpark Eifel een vakantiewoning huren?

Ook in 2020 hebben we maar liefst 501 vakantiehuizen te huur in de buurt van Nationalpark Eifel, van 168 huizen tot 15 cottages. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.