Waar kan ik in de buurt van Fränkische Schweiz een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 600 vakantiehuizen te huur in de buurt van Fränkische Schweiz, van 56 Huizen tot 512 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Fränkische Schweiz?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Fränkische Schweiz. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Europäisches Museum für Modernes Glas: 205 huisjes
 • Thüringen: 1.136 huisjes
 • Bamberg: 99 huisjes
 • Neurenberg: 254 huisjes
 • Thüringer Woud: 671 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Fränkische Schweiz ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Fränkische Schweiz?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Fränkische Schweiz met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Bamberg: 99 vakantiehuizen
 • Neurenberg: 254 vakantiehuizen
 • Fichtelberg: 105 vakantiehuizen
 • Bayreuth: 116 vakantiehuizen
 • Birnbaum: 57 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Fränkische Schweiz reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Fränkische Schweiz met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Neurenberg (ZAQ-Neurenberg Hauptbahnhof): 254 vakantiewoningen
 • Bayreuth (BYU): 220 vakantiewoningen
 • Nuremberg (NUE-Nuremberg Airport): 277 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Vakantie in Fränkische Schweiz


Fränkische Schweiz is onderdeel van Franken in de Duitse deelstaat Beieren dat. Het is genoemd naar het Frankische rijk dat rond het jaar 800 op zijn hoogtepunt was. Fränkische Schweiz heeft veel te bieden, voornamelijk natuurschoon. De naam van het gebied is gekozen omdat het erg op Zwitserse berglandschappen lijkt. Voor een vakantie in dit mooie en interessante gebied kunt u kiezen uit een van de vakantiehuizen van HomeAway.

Locatie en geschiedenis van Fränkische Schweiz


Fränkische Schweiz ligt tussen de rivieren Pegnitz, Regnitz en de Main. Het berglandschap, met een hoogte tot 600 meter, vormt het noordelijke deel van de Frankische Jura. De Fränkische Schweiz is een van de oudste toeristische regio’s van Duitsland. De eerste toeristen kwamen aan het begin van de 19e eeuw, voornamelijk om de vele grotten te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Fränkische Schweiz


Een groot aantal buitenactiviteiten zijn mogelijk in Fränkische Schweiz. Behalve de vele wandelpaden zijn er ook talloze mogelijkheden om te bergklimmen. Ook is het gebied populair bij kanovaarders. De natuur is zeer indrukwekkend, vandaar dat ook veel natuurfotografen hierheen trekken. Er zijn talloze grotten in Fränkische Schweiz, waarvan enkele in de late steentijd bewoond waren. Ze zijn allen te bezoeken. De meest bekende is de Teufelshöhle (Duivelshol) vlakbij Pottenstein. Fränkische Schweiz ligt langs de zogenaamde kastelenroute, die meer dan 70 kastenen met elkaar verbind. De meeste van deze kastelen stammen nog uit de Middeleeuwen en zijn te bezoeken. Vanuit uw vakantiewoning kunt u dagelijks een spannende expeditie ondernemen.

Vrije tijd in Fränkische Schweiz


Na een dag sightseeing kunt u terecht bij één van de vele restaurants voor authentieke gerechten. Daarna wacht uw vakantiehuis om na te praten en u op te maken voor een nieuwe dag vol belevenissen.