Waar kan ik in de buurt van West Country een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 20.779 vakantiehuizen te huur in de buurt van West Country, van 8.186 Bungalows tot 8.186 Hutten. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in West Country?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in West Country. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Cornwall: 8.363 huisjes
 • Wales: 9.333 huisjes
 • Devon (graafschap): 5.430 huisjes
 • Cotswolds: 2.997 huisjes
 • Dorset (graafschap): 1.617 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in West Country ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in West Country?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in West Country met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Torquay: 1.537 vakantiehuizen
 • Bristol: 903 vakantiehuizen
 • Bournemouth: 943 vakantiehuizen
 • Plymouth: 743 vakantiehuizen
 • St Ives: 1.606 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar West Country reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in West Country met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Fairford Airport (FFD): 1.103 vakantiewoningen
 • Taunton (TTY-Taunton Bus Station): 921 vakantiewoningen
 • Ringwood (RNW-Ringwood Bus Station): 1.668 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in West Country?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van West Country. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Amerikaans Museum in Groot-Brittanië: 894 vakantiewoningen
 • Stonehenge: 328 vakantiewoningen
 • SS Great Britain: 966 vakantiewoningen
 • Devon Cliffs: 1.687 vakantiewoningen
 • Cotswolds Woollen Weavers: 1.197 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in West Country waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Maak van uw vakantiewoning, villa of cottage in de West Country, Engeland, uw thuis in het buitenland.

De West Country bestaat uit de graafschappen Bristol, Cornwall, Devon, Dorset en Somerset, en soms Gloucestershire en Wiltshire.  Het gebied is voor het grootste deel landelijk, en bestaat uit heidevlaktes met graniet, overblijfselen van steden uit de tijd van de tinmijnen en visindustriën.  Vandaag de dag staat het bekend vanwege de cider, ‘clotted cream’ en hartige taartjes (pastry).

Vakantiebestemmingen in de West Country

De West Country vakantiewoningen en cottages zijn over het gehele gebied verspreid. De West Country cottages zijn een ontzettend belangrijk deel van het leven in de West Country, en zo ook voor de vakantiegangers die op zoek zijn naar het echte West Country gevoel.  Een vakantiecottage in de West Country maakt uw vakantie compleet.  

Cornwall – De Cornische heidevlaktes, en de uitgebreide en gevarieerde kustlijn, het milde klimaat en de unieke cultuur maken van Cornwaal een populaire vakantiebestemming. Om maar niet te spreken over de levendige volksmuziektraditie die haar reputatie op de Keltische festival heeft verdiend.
 
Devon – Dit is het enige graafschap in de West Country met twee aparte kustlijnen. Devon is ook bekend als Devonshire, of de Jurassic Coast, dat laatste vanwege haar geologische en geografische eigenschappen.  Het is ook het enige UNESCO Werelderfgoedterrein van Engeland.
 
Somerset – Dit graafschap in het zuidwesten van Engeland heeft een gevarieerd landschap, van kalkstenen karsten, klei en moerasgebieden, tot zandsteengebieden.  Het bestaat uit een uitgebreid netwerk met grotten en ondergrondse rivieren en een aantal ravijnen.
 
Wiltshire - Dit is het grootste graafschap van zuidwest Engeland en wordt geheel door land omgeven. Het wordt gekarakteriseerd door de hoge downlands en brede valleien.  Wiltshire staat vooral bekend vanwege haar bekende pre-Romeinse archeologie.  De bekendste bezienswaardigheid is die van Stonehenge op de Sainsbury Vlakte.  

Activiteiten op vakantie in de West Country

Met zoveel natuurrijke landschappen en historische steden, is er genoeg te doen in de West Country– golf is erg populair in de West Country, hetzelfde geldt voor de bergwandeltochten die door de natuur gaan, de watersportmogelijkheden, gezinsvakanties en romanties uitjes.   Om de verschillende wild jaarmarkten van de West Country die in de verschillende graafschappen gehouden worden.  Het Carnaval van de West Country is het bekendst, en wordt elk jaar met veel verlichte praalwagens gevierd.  

Het weer in de West Country

De West Country is een van de warmste en natste gebieden van het land. De temperatuur bij de zee ligt normaalgesproken rond de 12 °C.

De reis naar de West Country

Het gebied is gemakkelijk om met de auto te bereiken.  In Hoek van Holland zijn een aantal veerboten die richting Engeland gaan.  Het dichtstbijzijnde vliegveld is het vliegveld van Bristol.  Hier landen regelmatig vluchten uit Nederland.

Verken bestemmingen rondom West Country

Torquay
1.537 vakantiewoningen
Bristol
903 vakantiewoningen
Bournemouth
943 vakantiewoningen
Plymouth
743 vakantiewoningen
St Ives
1.606 vakantiewoningen
Birmingham
610 vakantiewoningen
France Lynch
378 vakantiewoningen
Cardiff
324 vakantiewoningen
Salisbury
157 vakantiewoningen
Winchester
456 vakantiewoningen
Newquay
2.058 vakantiewoningen
Falmouth
1.105 vakantiewoningen
Southampton
544 vakantiewoningen
Reading
331 vakantiewoningen
Penzance
1.518 vakantiewoningen
Weymouth
788 vakantiewoningen
Bath
618 vakantiewoningen
Exeter
741 vakantiewoningen
Swansea
337 vakantiewoningen
Exmouth
515 vakantiewoningen