Waar kan ik in de buurt van Rab een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 4.625 vakantiehuizen te huur in de buurt van Rab, van 192 Huizen tot 4.372 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Rab?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Rab. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

  • Zadar: 10.229 huisjes
  • Dalmatia: 45.895 huisjes
  • Krk: 13.051 huisjes
  • Binnenland van Kroatië: 17.888 huisjes
  • Pag: 9.535 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Rab ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Rab?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Rab met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

  • Cres: 5.270 vakantiehuizen
  • Senj: 2.880 vakantiehuizen
  • Malinska: 9.208 vakantiehuizen
  • Novalja: 5.522 vakantiehuizen
  • Baška: 10.806 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Vakantiehuis in Rab


De dagen dat Kroatië voor velen slechts een grimmig deel was van de Balkan zijn voorbij. Boek een vakantiewoning op Rab en proef de sfeer op dit authentieke mediterraanse eiland.

Geschiedenis en locatie van Rab

Rab is een eiland in de Adriatische Zee. De hoofdstad van Rab draagt dezelfde naam. Het eiland maakt deel uit van Dalmatië , een kustregio waar de Romeinen, Grieken en Venetianen hun sporen hebben nagelaten. Rab heeft vele tegenslagen gekend: in de middeleeuwen roeide de pest bijna de gehele bevolking uit. De tweede wereldoorlog was de donkerste episode in de geschiedenis van het eiland, toen er een concentratiekamp was gevestigd waar 4500 mensen het leven lieten. Na de val van het IJzeren Gordijn richt Kroatië zich meer en meer op het westen en komt het toerisme, ook op dit kleine eiland, op gang. Het eiland heeft tienduizend inwoners, is iets groter dan Terschelling en ligt in de Adriatische zee. HomeAway biedt vakantiewoningen aan over het hele eiland, van de rustige heuvels tot in de levendige havenstadjes.

Bezienswaardigheden in Rab

Natuurlijk staat het u vrij om te ontspannen in uw vakantiehuis, al is er op Rab genoeg te zien en te beleven. Zo heeft het eiland heeft talloze kerkjes, zoals de Sint Maria, de Sint Andreas en de Sint Justine. Ook de klokkentoren van de Sint Maria is een bezoek waard: de toren uit de veertiende eeuw is een typisch voorbeeld van de Adriatische architectuur. De achthoekige spits verving de oude piramidevormige punt die in de vijftiende eeuw door een bliksemschicht werd vernietigd.

Vrije tijd in Rab

In de zomer is er één keer per maand een hoogst merkwaardig festival. Op het marktplein van Rab wordt een kruisboogtoernooi gehouden, een traditie die sinds de veertiende eeuw wordt hooggehouden. Er is echter veel meer te doen op het eiland: er zijn diverse routes voor mountainbikes en er worden wandeltochten georganiseerd naar het hoogtepunt van het eiland, de berg Kamenjak. En waar u ook bent op Rab, een duik in de Adriatische Zee is nooit ver weg. "