Waar kan ik in de buurt van Veluwe een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 1.337 vakantiehuizen te huur in de buurt van Veluwe, van 751 Huizen tot 374 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Veluwe?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Veluwe. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Duitsland: 83.659 huisjes
 • Limburg: 726 huisjes
 • Noord-Holland: 3.043 huisjes
 • Noord-Brabant: 440 huisjes
 • Drenthe: 207 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Veluwe ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Veluwe?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Veluwe met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Giethoorn: 133 vakantiehuizen
 • Apeldoorn: 443 vakantiehuizen
 • Deventer: 263 vakantiehuizen
 • Kampen: 77 vakantiehuizen
 • Zutphen: 182 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Veluwe?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Veluwe. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Nationaal Park Hoge Veluwe: 906 vakantiewoningen
 • Nederlands Openluchtmuseum: 761 vakantiewoningen
 • Thermen Soesterberg: 725 vakantiewoningen
 • Landal De Veluwse Hoevegaerde: 1.151 vakantiewoningen
 • Walibi Holland: 748 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Veluwe waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie op de Veluwe


Om heerlijk tot rust te komen in de natuur is de Veluwe de juiste bestemming. In dit gebied is zowel voor jong als voor oud van alles te beleven. De vele vakantiewoningen op de Veluwe bieden de mogelijkheid om midden in de natuur te genieten van een sfeervol onderkomen.

Locatie en geschiedenis van de Veluwe

De Veluwe is een uitgestrekt gebied in de provincie Gelderland. De Veluwe omvat ongeveer 1000 km² divers gebied. Zowel bossen als duinen komen er voor maar er zijn ook uitgestrekte meren. De Veluwe is ontstaan in de ijstijd. In deze periode ontstonden in de ondergond grote stuwwallen, waaruit wat nu de Veluwe is ontstond. Toen de temperatuur in het gebied steeg ontstonden de prachtige Veluwse bossen. Door de boskap die heeft plaatsgevonden ontstonden zandverstuivingen en stuifduinen.

Bezienswaardigheden in de Veluwe

De indrukwekkende flora en fauna van de Veluwe is het bezichtigen zeker waard. Tijdens de vele georganiseerde wandeltochten worden de meest bijzondere plaatsen aangewezen. Op de Veluwe zijn ook parken waar de bijzondere natuur extra aandacht krijgt. Het Nationaal Park Hoge Veluwe is hier een voorbeeld van.

Vrije tijd op de Veluwe

De Veluwe bevat ook een aantal meren met daarbij plaats om lekker te liggen en te genieten van de rust. Op deze meren worden diverse watersporten beoefend. Op de Veluwe liggen diverse attractieparken. De Koningin Juliana toren, het Dolfinarium en Burgers Zoo zijn hiervan enkele voorbeelden. Hoewel deze parken ver uit elkaar liggen, zal er altijd wel één van deze attractieparken in de buurt van uw vakantiehuis op de Veluwe gevestigd zijn. Doordat de Veluwe een enorm uitgestrekt gebied is, is het door het ruime aanbond aan vakantiehuizen op de Veluwe goed mogelijk om op meerdere plekken te verblijven, zodat er niets van dit unieke gebied over geslagen hoeft te worden.