Waar kan ik in de buurt van Noordrijn-Westfalen een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 3.428 vakantiehuizen te huur in de buurt van Noordrijn-Westfalen, van 2.529 Appartementen/Flats tot 2.484 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Noordrijn-Westfalen?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Noordrijn-Westfalen. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Winterberg: 964 huisjes
 • Hochsauerlandkreis: 1.351 huisjes
 • Sauerland: 1.818 huisjes
 • Keulen: 645 huisjes
 • Monschau: 269 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Noordrijn-Westfalen ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Noordrijn-Westfalen?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Noordrijn-Westfalen met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Winterberg: 964 vakantiehuizen
 • Keulen: 645 vakantiehuizen
 • Monschau: 269 vakantiehuizen
 • Düsseldorf: 394 vakantiehuizen
 • Münster: 77 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Noordrijn-Westfalen reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Noordrijn-Westfalen met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Düsseldorf (DUS-Düsseldorf Intl.): 512 vakantiewoningen
 • Keulen (CGN-Keulen - Bonn): 674 vakantiewoningen
 • Essen Railway Airport (ZES): 427 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Noordrijn-Westfalen?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Noordrijn-Westfalen. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Kölner Dom: 673 vakantiewoningen
 • Wintersportpark Sahnehang: 1.107 vakantiewoningen
 • Aachener Dom: 240 vakantiewoningen
 • Golfsport Sorpesee: 237 vakantiewoningen
 • Kölnmesse: 660 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Noordrijn-Westfalen waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Noord-Rijnland-Westfalen


In de Duitse Noord-Rijnland-Westfalen zijn met zo’n 700 musea verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen van Europa te vinden. Met Keulen, de vierde grootste stad van Duitsland, de deelstaadhoofdstad Düsseldorf en Duisburg heeft Noord-Rijnland-Westfalen ook veel landbouwgebieden. De vakantiehuizen in deze streek zijn geliefd om het bruisende nachtleven, de lange winkelstraten, het carnaval van Keulen en Düsseldorf en de vele popfestivals. Ook het jaarlijkse Beethovenfestival in Bonn trekt vele bezoekers.

Locatie en geschiedenis van Noord-Rijnland-Westfalen


Al vanaf de oude steentijd is het huidige Noord-Rijnland-Westfalen door mensen bewoond. De Romeinen vestigden de gouverneurszetel van de provincia Germania Inferior in Keulen. Deze stad speelde vanaf de middeleeuwen en belangrijke rol in kerk en politiek. De bisschop van Keulen was een van de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders in het Heilige Roomse Rijk. De oude centra van Keulen en Düsseldorf werd in de Tweede Wereldoorlog door geallieerde bombardementen bijna volledig verwoest. Het historische centrum van Düsseldorf (Altstadt) is echter volledig en historisch verantwoord herbouwd. De Dom van Noord-Rijnland-Westfalen werd weliswaar veertien keer geraakt tijdens de luchtaanvallen, maar bleef overeind staan.

Bezienswaardigheden in Noord-Rijnland-Westfalen


De Dom van Noord-Rijnland-Westfalen is het bekendste bouwwerk van Keulen. Het is een gotische kerk. De bouw begon in 1248 maar werd pas voltooid in 1880. De Dom staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de buurt van het vakantiehuis treft u ook veel interessante musea aan, waaronder de Kunstsammlung NRW in Düsseldorf, dat is gewijd aan moderne kunst, met onder andere werken van de belangrijke naoorlogse Düsseldorfse kunstenaar Joseph Beuys.

Vrije tijd in Noord-Rijnland-Westfalen


Zowel Keulen als Dïusseldorf zijn zeer bekend om het carnaval. Bij aanvang van dit feest worden de sleutels van de stad om 11 uur 11 aan de vrouwen van de stad overhandigd. En voor de liefhebbers van cultuur is er veel te beleven: het vakantiehuis bevindt zich in een gebied waar je bijna struikelt over interessante musea.

Verken bestemmingen rondom Noordrijn-Westfalen

Winterberg
964 vakantiewoningen
Keulen
645 vakantiewoningen
Monschau
269 vakantiewoningen
Düsseldorf
394 vakantiewoningen
Münster
77 vakantiewoningen
Aken
181 vakantiewoningen
Tecklenburg
90 vakantiewoningen
Oberhausen
205 vakantiewoningen
Essen
282 vakantiewoningen
Dortmund
112 vakantiewoningen
Simmerath
299 vakantiewoningen
Medebach
971 vakantiewoningen
Schmallenberg
885 vakantiewoningen
Kleve
40 vakantiewoningen
Br端hl
395 vakantiewoningen
Brilon
803 vakantiewoningen
Plettenberg
105 vakantiewoningen
Emmerich
40 vakantiewoningen
Bonn
246 vakantiewoningen
Kempen
58 vakantiewoningen