Waar kan ik in de buurt van Noordrijn-Westfalen een vakantiewoning huren?

Ook in 2018 hebben we maar liefst 3.305 vakantiehuizen te huur in de buurt van Noordrijn-Westfalen, van 2.404 Appartementen/Flats tot 2.358 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Noordrijn-Westfalen?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Noordrijn-Westfalen. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Winterberg: 940 huisjes
 • Nationalpark Eifel: 297 huisjes
 • Sauerland: 1.784 huisjes
 • Keulen: 622 huisjes
 • Monschau: 248 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Noordrijn-Westfalen ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Noordrijn-Westfalen?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Noordrijn-Westfalen met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Winterberg: 940 vakantiehuizen
 • Keulen: 622 vakantiehuizen
 • Monschau: 248 vakantiehuizen
 • Düsseldorf: 364 vakantiehuizen
 • Münster: 78 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Noordrijn-Westfalen reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Noordrijn-Westfalen met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Aken (AAH-Merzbrück): 193 vakantiewoningen
 • Keulen (CGN-Keulen - Bonn): 641 vakantiewoningen
 • Münster (FMO-Internationale Luchthaven Münster - Osnabrück): 140 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Noordrijn-Westfalen?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Noordrijn-Westfalen. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Wintersportpark Sahnehang: 1.073 vakantiewoningen
 • Kölner Dom: 624 vakantiewoningen
 • Aachener Dom: 219 vakantiewoningen
 • Phantasialand: 593 vakantiewoningen
 • Messe und Congress Centrum Halle Münsterland: 99 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Noordrijn-Westfalen waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Noord-Rijnland-Westfalen


In de Duitse Noord-Rijnland-Westfalen zijn met zo’n 700 musea verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen van Europa te vinden. Met Keulen, de vierde grootste stad van Duitsland, de deelstaadhoofdstad Düsseldorf en Duisburg heeft Noord-Rijnland-Westfalen ook veel landbouwgebieden. De vakantiehuizen in deze streek zijn geliefd om het bruisende nachtleven, de lange winkelstraten, het carnaval van Keulen en Düsseldorf en de vele popfestivals. Ook het jaarlijkse Beethovenfestival in Bonn trekt vele bezoekers.

Locatie en geschiedenis van Noord-Rijnland-Westfalen


Al vanaf de oude steentijd is het huidige Noord-Rijnland-Westfalen door mensen bewoond. De Romeinen vestigden de gouverneurszetel van de provincia Germania Inferior in Keulen. Deze stad speelde vanaf de middeleeuwen en belangrijke rol in kerk en politiek. De bisschop van Keulen was een van de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders in het Heilige Roomse Rijk. De oude centra van Keulen en Düsseldorf werd in de Tweede Wereldoorlog door geallieerde bombardementen bijna volledig verwoest. Het historische centrum van Düsseldorf (Altstadt) is echter volledig en historisch verantwoord herbouwd. De Dom van Noord-Rijnland-Westfalen werd weliswaar veertien keer geraakt tijdens de luchtaanvallen, maar bleef overeind staan.

Bezienswaardigheden in Noord-Rijnland-Westfalen


De Dom van Noord-Rijnland-Westfalen is het bekendste bouwwerk van Keulen. Het is een gotische kerk. De bouw begon in 1248 maar werd pas voltooid in 1880. De Dom staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de buurt van het vakantiehuis treft u ook veel interessante musea aan, waaronder de Kunstsammlung NRW in Düsseldorf, dat is gewijd aan moderne kunst, met onder andere werken van de belangrijke naoorlogse Düsseldorfse kunstenaar Joseph Beuys.

Vrije tijd in Noord-Rijnland-Westfalen


Zowel Keulen als Dïusseldorf zijn zeer bekend om het carnaval. Bij aanvang van dit feest worden de sleutels van de stad om 11 uur 11 aan de vrouwen van de stad overhandigd. En voor de liefhebbers van cultuur is er veel te beleven: het vakantiehuis bevindt zich in een gebied waar je bijna struikelt over interessante musea.