Waar kan ik in de buurt van Alberta een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 1.464 vakantiehuizen te huur in de buurt van Alberta, van 664 Appartementen/Flats tot 473 Huizen. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Alberta?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Alberta. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Canmore: 577 huisjes
 • Calgary: 456 huisjes
 • Banff Trail: 16 huisjes
 • Clearwater County: 15 huisjes
 • Edmonton: 218 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Alberta ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Alberta?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Alberta met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Canmore: 577 vakantiehuizen
 • Calgary: 456 vakantiehuizen
 • Edmonton: 218 vakantiehuizen
 • Delacour: 27 vakantiehuizen
 • Exshaw: 511 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Alberta reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Alberta met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Edmonton, Alberta (YED-Canadian Forces Base Edmonton): 207 vakantiewoningen
 • Edmonton, Alberta (YXD-Edmonton City Centre): 217 vakantiewoningen
 • Edmonton, Alberta (YEG-Internationale luchthaven Edmonton): 182 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Alberta?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Alberta. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Silvertip Golf Course: 570 vakantiewoningen
 • Plainsmen Arena: 335 vakantiewoningen
 • Militairmuseum: 445 vakantiewoningen
 • Mount Terry Fox Provincial Park: 36 vakantiewoningen
 • Nose Creek Valley Museum: 357 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Alberta waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Alberta


Wie houdt van uitgestrekte natuurgebieden en mooie middelgrote steden is in de Canadese provincie Alberta op de juiste plaats. In de authentieke landschappen van de provincie Alberta staan vele vakantiehuizen, waar tijdens een reis aangenaam kan worden verbleven.

Locatie en geschiedenis van Alberta

Alberta is een provincie in Canda. De hoofdstad van de provincie is Edmonton. De grootste stad van de provincie is echter Calgary. Grote delen van de provincie kennen een extreem klimaat, met hete zomers en koude winters. De provincie is, net als de rest van Canada, erg dunbevolkt. Huizen staan ver uit elkaar en de ongerepte prairies strekken zich ver uit over het land. Lange tijd hebben de Fransen veel invloed gehad in de omgeving van het huidige Alberta. In 1905 werd het gebied een Canadese provincie. In 1947 werd er in het gebied een olievondst gedaan, waar de economie in de provincie nog steeds van profiteert.

Bezienswaardigheden in Alberta

In de provincie Alberta zijn vele bijzondere natuurverschijnselen te aanschouwen. Het Athabascameer is het grootste meer van de provincie. In de provincie bevinden zich ook tal van kleinere meren. Langs de grens met Amerika vindt men de Rocky Mountains. Andere delen van de provincie bestaan uit uitgestrekte praries. Al deze natuurverschijnselen zijn een bezoek waard. Op veel plaatsen in Alberta is het mogelijk een vakantiehuis te huren. Ook de twee grote steden in de provincie bieden veel vermaak. Calgary is een sportieve stad, waar een schaatsbaan stond en enkele jaren geleden de olympische spelen werden georganiseerd.

Vrije tijd in Alberta

Aangezien zo'n tachtig procent van de bevolking in Alberta woonachtig is in de stad, bevinden de meeste bars en restaurants zich in de steden. Hier kan worden genoten van de gastvrijheid en de culinaire kunsten van de platselijke bevolking. Door het ongerepte landschap zijn vele fiets- wandel- en autoroutes uitgezet. Het is mogelijk om rond te trekken door het gebied en op verschillende plaatsen in Alberta in een vakantiewoning te overnachten.

Verken bestemmingen rondom Alberta

Canmore
577 vakantiewoningen
Calgary
456 vakantiewoningen
Edmonton
218 vakantiewoningen
Delacour
27 vakantiewoningen
Exshaw
511 vakantiewoningen
Sherwood Park
171 vakantiewoningen
Valemount
38 vakantiewoningen
Red Deer
22 vakantiewoningen
Bragg Creek
15 vakantiewoningen
Cardston
19 vakantiewoningen
Millarville
15 vakantiewoningen
Priddis
94 vakantiewoningen
De Winton
96 vakantiewoningen
Okotoks
69 vakantiewoningen
Airdrie
378 vakantiewoningen
Seebe
59 vakantiewoningen
Leduc
31 vakantiewoningen
Harvie Heights
569 vakantiewoningen
Bearspaw
174 vakantiewoningen
Spruce Grove
40 vakantiewoningen