Waar kan ik in de buurt van Noord-Ierland een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 579 vakantiehuizen te huur in de buurt van Noord-Ierland, van 252 Appartementen/Flats tot 248 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Noord-Ierland?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Noord-Ierland. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Belfast: 281 huisjes
 • Belfast: 210 huisjes
 • Ballycastle: 63 huisjes
 • Giant's Causeway: 135 huisjes
 • Derry: 28 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Noord-Ierland ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Noord-Ierland?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Noord-Ierland met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Belfast: 281 vakantiehuizen
 • Ballycastle: 63 vakantiehuizen
 • Bushmills: 129 vakantiehuizen
 • Portrush: 102 vakantiehuizen
 • Enniskillen: 42 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Noord-Ierland reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Noord-Ierland met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Belfast (BHD-George Best Belfast City): 282 vakantiewoningen
 • Londonderry (LDY-City of Derry): 34 vakantiewoningen
 • Port of Belfast Airport (BE2): 288 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Noord-Ierland?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Noord-Ierland. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Giant's Causeway: 135 vakantiewoningen
 • Ulster American Folk Park: 22 vakantiewoningen
 • Portstewart Strand: 126 vakantiewoningen
 • Dungiven Priory: 70 vakantiewoningen
 • Glenarm Castle: 32 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Noord-Ierland waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Noord Ierland

Nog maar kort geleden zou men u voor gek hebben verklaard als u verkondigde dat u voor de volgende vakantie een leuke vakantiewoning in Noord Ierland had uitgezocht. Noord Ierland, dat was toch Belfast, de IRA, een eeuwigdurende geweldspiraal? Gelukkig is dat verleden tijd. De rust is reeds lang geleden weergekeerd en Belfast is nu een levendige en bruisende stad, die een heuse renaissance heeft ondergaan. Onlangs is deze stad in een poll van de dagbladen The Guardian en The Observer uitgekozen tot de op drie na leukste stad voor een stedentrip in het Verenigd Koninkrijk.

Locatie en geschiedenis van Noord Ierland

Noord Ierland is het noordelijke deel van het Ierse eiland, en behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Gedurende vele tientallen jaren heerste hier een burgeroorlog tussen het protestantse deel van de bevolking, dat bij het Verenigd Koninkrijk wilde blijven, en de katholieken, met de gewapende tak IRA, die streefden naar onafhankelijkheid. In 1998 werd de zogenaamde Good Friday Agreement getekend, waarbij de wapens werden neergelegd en werd gewerkt aan een gemeenschappelijke toekomst in vrede.

Bezienswaardigheden in Noord Ierland

Als u een vakantiehuis in Noord Ierland huurt, kunt gemakkelijk met de (huur)auto het land verkennen. Naast Belfast is Armagh, de kerkelijke hoofdstad van Ierland, erg bijzonder om te bezoeken. Derry of Londenderry heeft zeer goed bewaarde 16e eeuwse stadsmuren en een wordt algemeen gezien als EuropaÕs best bewaarde volledig ommuurde stad. In Bargor, een prachtige kuststad, kunt u goed winkelen. Ook is er een jachthaven, dus als u graag zeiltochten maakt is een van de vakantiehuizen hier in de buurt een goede optie. Heel bijzonder om te zien is Carrick a Rede Rope Bridge, een touwbrug die het vasteland verbind met een eiland waar veel op zalm wordt gevist.

Vrije tijd in Noord Ierland

Voor een goed beeld van de geschiedenis van Ierland zou u naar het Ulster American Folk Park kunnen gaan. Dit is een openluchtmuseum waar het verhaal van de grootschalige emigratie naar Noord Amerika duidelijk wordt gemaakt.