Waar kan ik in de buurt van Carbonia-Iglesias een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 1.009 vakantiehuizen te huur in de buurt van Carbonia-Iglesias, van 430 Huizen tot 178 Villa's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Carbonia-Iglesias?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Carbonia-Iglesias. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

  • Cagliari: 901 huisjes
  • Pula: 797 huisjes
  • Porto Pino: 258 huisjes
  • CA: 1.661 huisjes
  • Perdaxius: 209 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Carbonia-Iglesias ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Carbonia-Iglesias?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Carbonia-Iglesias met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

  • Cagliari: 901 vakantiehuizen
  • Pula: 797 vakantiehuizen
  • Porto Pino: 258 vakantiehuizen
  • Perdaxius: 209 vakantiehuizen
  • Chia: 658 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Vakantiehuis in Carbonia-Iglesias


Carbonia-Iglesias is een provincie aan de Costa Verde in het zuidwesten van Sardinië . Iets meer naar het oosten ligt de hoofdstad Cagliari. Sardinië is behalve haar opmerkelijke landschap en historische plaatsen bekend om de beroemde Costa Smeralda, waar de mooiste stranden van Italië te vinden zijn. Homeaway biedt in dit gebied vele vakantiehuizen aan waarvandaan u zowel kunt genieten van de stranden als van de Sardijnse natuur en gastronomie.

Locatie en geschiedenis van Carbonia-Iglesias

Ten oosten van Carbonia-Iglesias ligt Quartu Sant'Elena, een piepklein plaatsje dat al vanaf de komst van de Fenicië rs bewoond is geweest. In het nabijgelegen Cepola, Is Mortorius, Separassiu en Geremeas zijn de overblijfselen van deze tijd te vinden. Ook zijn er vlakbij verschillende opgravingen uit de Romeinse tijd te vinden. Het eiland Sardinië ligt net zuidelijk van Corsica. Na Sicilië is het het grootste eiland van de Middellandse zee. Al in de prehistorie was het eiland bewoond. De neolitische stammen hebben hun sporen achter gelaten in de vorm van rudimentaire torens en burchten. Later kwamen de Fenicië rs, Carthagen en natuurlijk de Romeinen. Momenteel is het voornamelijk het Vaticaan dat een grote stempel drukt op het eiland: de vele kerken en basilieken op het eiland getuigen hiervan.

Bezienswaardigheden bij Carbonia-Iglesias

Carbonia-Iglesias is een bestemming voor strandliefhebbers. Het is een paradijs voor zonaanbidders, zwemmers en om te snorkelen. Het stadje Quartu Sant'Elena ligt dicht bij uw vakantiehuis en biedt vijf interessante kerkjes, waarvan de Santa Maria Cepola uit 1089 de oudste is. Het noordelijker gelegen gebied van de Gennargentu heeft de status van nationaal park. De vlakbijgelegen hoofdstad Cagliari staat bekend om haar Art Nouveau en diverse monumenten.

Vrije tijd bij Carbonia-Iglesias

Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. In de zomer kan het kwik flink oplopen en de winters zijn doorgaans mild, al is sneeuwval in de bergen geen uitzondering. Vanuit uw vakantiewoning kunt u op uw gemak het hele eiland verkennen. "