Waar kan ik in de buurt van Burgenland een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 163 vakantiehuizen te huur in de buurt van Burgenland, van 78 Huizen tot 70 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Burgenland?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Burgenland. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Eisenstadt: 39 huisjes
 • Podersdorf am See: 62 huisjes
 • Morbisch am See: 42 huisjes
 • Neusiedl am See: 35 huisjes
 • Oberwart: 25 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Burgenland ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Burgenland?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Burgenland met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Eisenstadt: 39 vakantiehuizen
 • Podersdorf am See: 62 vakantiehuizen
 • Morbisch am See: 42 vakantiehuizen
 • Illmitz: 60 vakantiehuizen
 • Apetlon: 43 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Burgenland reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Burgenland met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Bratislava (BTS-M.R.Stefanika): 57 vakantiewoningen
 • Wenen (VIE-Internationale luchthaven Wenen): 1.023 vakantiewoningen
 • Balaton (SOB-FlyBalaton): 881 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Burgenland?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Burgenland. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • McArthurGlen Designer Outlets: 71 vakantiewoningen
 • Station Neusiedl am See: 70 vakantiewoningen
 • Huis van Haydn: 80 vakantiewoningen
 • Rathausplatz: 72 vakantiewoningen
 • Bauernmuseum: 113 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Burgenland waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Burgenland

Burgenland is de meest oostelijk gelegen en dunst bevolkte deelstaat van Oostenrijk. Het is in het bijzonder geliefd om de weidse natuur. Op de grens met Hungarije ligt de Neusieldler See, een groot meer dat op de meeste plaatsen ondiep is en langs de oevers dikke rietkragen heeft. De vakantiehuizen in dit gebied zijn in het bijzonder erg populair bij natuurliefhebbers, die hier alle gelegenheid hebben om bijzondere vogels te zien. Ook bij watersporters is het meer erg in trek als vakantiebestemming.

Locatie en geschiedenis van Burgenland

De eerste Indo-Europese bewoners kwamen rond het jaar 3300 naar deze streek. Het grondgebied van het huidige Burgenland is achtereenvolgens onderdeel geweest van onder andere het Romeinse Rijk, het rijk van de Hunnen, het koninkrijk van de Ostrogoten het Frankische Rijk, de Habsburgse Monarchie en Oostenrijk. In Burgenland wonen minderheden van Hongaren en Kroaten. Burgenland is in 1920 ontstaan uit de gebieden die van Hongarije waren overgenomen na het verdrag van Trianon. De hoofdstad van Burgenland is Eisenstadt.

Bezienswaardigheden in Burgenland

Als u een vakantiewoning in Burgenland heeft geboekt, is het bezoek aan Eisenstadt, de hoofdstad en tevens de grootste stad van de deelstaat, zeker aan te raden. Ook Rust, een klein stadje aan de Neusiedler See is een typisch stadje voor deze streek. In de zomer vinden er diverse muziekfestivals plaats, zoals de Seefestspiele Mörbisch en het Nova Rockestival, waar ieder jaar internationaal bekende groepen optreden.

Vrije tijd in Burgenland

De meeste mensen huren een vakantiehuis in Burgenland voor wandel- en fietstochten door de natuur. In het bijzonder de omgeving van de Neusieldler See is interessant voor vogelaars en vanwege de vele mogelijkheden voor watersport. U kunt op diverse plaatsen zeilboten en surfplanken huren. In veel dorpjes en stadjes worden in het weekend festivals georganiseerd door de lokale minderheden, met Kroatische en Hongaanse volksdansen.

Verken bestemmingen rondom Burgenland

Eisenstadt
39 vakantiewoningen
Podersdorf am See
62 vakantiewoningen
Morbisch am See
42 vakantiewoningen
Illmitz
60 vakantiewoningen
Apetlon
43 vakantiewoningen
Nickelsdorf
24 vakantiewoningen
Lockenhaus
15 vakantiewoningen
Tobaj
60 vakantiewoningen
Neusiedl am See
58 vakantiewoningen
Zurndorf
22 vakantiewoningen
Deutsch Sch端tzen
52 vakantiewoningen
Oggau am Neusiedler See
58 vakantiewoningen
Oggau
59 vakantiewoningen
Nikitsch
16 vakantiewoningen
Guessing
68 vakantiewoningen
Andau
23 vakantiewoningen
Purbach am Neusiedler See
46 vakantiewoningen
Rechnitz
21 vakantiewoningen
Gols
40 vakantiewoningen
Großwarasdorf
15 vakantiewoningen