Waar kan ik in de buurt van Waals Gewest een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 2.576 vakantiehuizen te huur in de buurt van Waals Gewest, van 1.395 Huizen tot 457 Studio's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Waals Gewest?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Waals Gewest. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Belgische Ardennen: 1.968 huisjes
 • Durbuy: 849 huisjes
 • La Roche-en-Ardenne: 526 huisjes
 • Malmedy: 627 huisjes
 • Sunparks Ardennen: 1.123 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Waals Gewest ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Waals Gewest?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Waals Gewest met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Durbuy: 849 vakantiehuizen
 • La Roche-en-Ardenne: 526 vakantiehuizen
 • Malmedy: 627 vakantiehuizen
 • Spa: 439 vakantiehuizen
 • Dinant: 175 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Waals Gewest reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Waals Gewest met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Arlon (QON): 69 vakantiewoningen
 • Luik (LGG): 358 vakantiewoningen
 • Mons (QMO-Station Mons): 17 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Waals Gewest?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Waals Gewest. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Sunparks Ardennen: 1.123 vakantiewoningen
 • Spa-Francorchamps: 848 vakantiewoningen
 • Museum van de Slag om de Ardennen: 1.140 vakantiewoningen
 • Kasteel van La Roche-en-Ardenne: 1.137 vakantiewoningen
 • Grotten van Han: 745 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Waals Gewest waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Wallonië

Vlak bij huis, net over de grens, heeft België veel te bieden voor een weekje of weekendje weg in een leuk vakantiehuis. Het grotendeels Franssprekende Wallonië heeft een bijzondere natuur, waaronder de Ardennen en de Grotten van Han, en veel mooie historische steden. Van het begin van de 19e eeuw tot de eerste decennia van de 20e eeuw was Wallonië een van de belangrijkste industriegebieden ter wereld. Dat kwam onder andere door de kolen- en ijzermijnen, maar voornamelijk door de Industriële Revolutie, die in Engeland begon en snel oversloeg naar Wallonië, als eerste plaats in continentaal Europa. Later in de 20e eeuw stortte deze industrie ineen en kwam de regio in een permanente economische crisis terecht, maar veel steden, zoals Luik, getuigen nog van de (vergane) glorie uit die tijd.

Locatie en geschiedenis van Wallonië

Wallonië werd door Julius Ceasar veroverd en ingelijfd bij het Romeinse Rijk onder de naam Belgica. De Romeinen begonnen met de grootschalige ontginning van de ijzerreserves die zich aan de voet van de Ardennen bevinden. Later werd Wallonië, gelegen op het knooppunt van Europa, door de eeuwen heen door verschillende koninkrijken overheerst. De laatste bezetter was het Koninkrijk der Nederlanden, maar daar werd na 15 jaar een eind aan gemaakt en ontstond het Koninkrijk België.

Bezienswaardigheden in Wallonië

De hoofdstad van Wallonië, Namen (of Namurs), is een levendige studentenstad met leuke winkelstraten, vele appartementen en goede restaurants. Het oude centrum is helaas door renovaties verloren gegaan. Ook mooi is de stad Charleroi en het vlakbij Maastricht gelegen Luik. Luik was lange tijd één van de rijkste steden van België, maar heeft na het abrupte einde van de industriële sector een dip gehad van bijna vijftig jaar. Gelukkig is de stad daar weer overheen gekomen en is dit weer een van de culturele centra geworden van Wallonië met een druk uitgaansleven en leuke winkelstraten.

Vrije tijd in Walloni‘

In de Ardennen kunt u de grotten van Han bezoeken. Dit is een van de grootse grottencomplexen van Europa, waar u onder begeleiding van een gids een wandeltocht van ongeveer twee kilometer kunt maken. Ook heel bijzonder, en een must voor een ieder die een vakantiehuis in Wallonië huurt, is het fort van Bouillon, een versterkt middeleeuws kasteel.

Verken bestemmingen rondom Waals Gewest

Durbuy
849 vakantiewoningen
La Roche-en-Ardenne
526 vakantiewoningen
Malmedy
627 vakantiewoningen
Spa
439 vakantiewoningen
Dinant
175 vakantiewoningen
Theux
339 vakantiewoningen
Houffalize
433 vakantiewoningen
Saint-Hubert
191 vakantiewoningen
Marche-en-Famenne
785 vakantiewoningen
Stavelot
638 vakantiewoningen
Rochefort
324 vakantiewoningen
Bouillon
157 vakantiewoningen
Namen
76 vakantiewoningen
Hotton
771 vakantiewoningen
Vresse-sur-Semois
126 vakantiewoningen
Bastogne
228 vakantiewoningen
Aywaille
537 vakantiewoningen
Paliseul
210 vakantiewoningen
Bütgenbach
483 vakantiewoningen
Achouffe
245 vakantiewoningen