Waar kan ik in de buurt van Jordaan een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 517 vakantiehuizen te huur in de buurt van Jordaan, van 399 Studio's tot 387 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

In welke buurt kan ik het beste verblijven als ik naar Jordaan reis?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de buurten in Jordaan met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen:

 • Grachtengordel: 663 huisjes
 • Oud-West: 348 huisjes
 • De Pijp: 311 huisjes
 • Oost-Watergraafsmeer: 727 huisjes
 • Westerpark: 459 huisjes

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in andere wijken.

Kan ik Studio's huren in Jordaan?

Uiteraard. Voor Studio's in Jordaan heeft u bij HomeAway keuze uit 399 opties. Andere populaire soorten vakantiehuizen in Jordaan zijn onder meer:

 • Appartementen/Flats: 387 vakantiewoningen
 • Boten: 43 vakantiewoningen
 • Huizen: 38 vakantiewoningen

Daarnaast kunt u uitstekend verblijven in een van onze andere soorten vakantiehuizen, zoals bijvoorbeeld Woonboten.

Kan ik zoeken naar een huisje in Jordaan met als toevoeging zwembad?

Ja, u kunt uw gewenste vakantiewoning met als toevoeging zwembad kiezen uit onze 10 beschikbare vakantiehuizen in Jordaan die voorzien zijn van het kenmerk zwembad. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen.

  Vakantie in De Jordaan


  De Jordaan is een van de meest populaire buurten van Amsterdam. Oorspronkelijk was het een arme volksbuurt, maar sinds de jaren zeventig is het een levendige wijk met talloze restaurants en cafés. Met een van de vakantiehuizen van HomeAway leert u dit “dorp” in de hoofdstad goed kennen.

  Locatie en geschiedenis van De Jordaan


  De Jordaan was vanaf de 17e eeuw een echte volksbuurt, met kleine huisjes en kleine werkplaatsen voor ambachtslieden. De buurt verpauperde snel en werd synoniem met armoede. Op 25 juli en 26 juli 1886 probeerde de politie bij de 'Zaterdagse Brug' over de Lindengracht het spelen van het verboden spel 'palingtrekken' te verhinderen. Daarbij ontstonden rellen die bekend werden onder de naam het Palingoproer. Bij die volksopstand in de Amsterdamse Jordaan vielen 25 doden. Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van de naam Jordaan. Sommigen verwijzen naar de Bijbelse rivier, terwijl anderen wijzen op de vele Hugenoten die vanuit Frankrijk waren geïmmigreerd en de buurt “jardin”(tuin) noemden vanwege de bloemen waarnaar de straten zijn vernoemd.

  Bezienswaardigheden in De Jordaan


  De Jordaan is een buurt om langduring door rond te slenteren. Veel huizen zijn gebouwd rond hofjes, een aantal hiervan zijn vrij toegankelijk. Net buiten de grenzen van de Jordaan, op de Prinsengracht, kunt u het Anne Frank-huis bezoeken. Een vakantiewoning in de Jordaan zal veel jaloezie bij Amsterdammers opwekken: hoewel het nauwelijks 50 jaar geleden een krottenwijk was is het nu een van de meest geliefde woonbuurten, maar wegens de hoge huizenprijzen slechts voor weinigen betaalbaar.

  Vrije tijd in De Jordaan


  De Jordaan is een van de meest populaire uitgaansbuurten van Amsterdam. Vlak bij het vakantiehuis treft u de beste restaurants van de stad aan en vele typisch Jordanese (bruine) cafés.