Waar kan ik in de buurt van Cotswolds een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 3.116 vakantiehuizen te huur in de buurt van Cotswolds, van 1.300 Hutten tot 1.300 Cottages. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Cotswolds?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Cotswolds. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Wales: 9.624 huisjes
 • Dorset: 1.708 huisjes
 • South West England: 21.745 huisjes
 • Oxford: 288 huisjes
 • Amerikaans Museum in Groot-Brittanië: 101 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Cotswolds ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Cotswolds?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Cotswolds met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Bristol: 1.221 vakantiehuizen
 • Bath: 967 vakantiehuizen
 • Chipping Norton: 885 vakantiehuizen
 • Birmingham: 346 vakantiehuizen
 • Salisbury: 165 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Cotswolds reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Cotswolds met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Brize Norton (BZZ-RAF Brize Norton): 1.256 vakantiewoningen
 • Bristol (BRS-Internationale luchthaven Bristol): 961 vakantiewoningen
 • Coventry (CVT): 396 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Vakantiehuis in Cotswolds


Nergens kan de traditionele oud-Engelse sfeer beter worden geproefd dan in Cotswolds. Voor de echte cultuurliefhebber is dit dan ook een juiste keuze als vakantiebestemming. Door in één van de Idyllische vakantiehuizen in Cotswolds te verblijven waant u zich echt in het Engeland van het Elizabethaanse tijdperk.

Locatie en geschiedenis van Cotswolds

Cotswolds is een heuvelachtig gebied dat in meerdere graafschappen gelegen is. Het grootse deel ligt in Gloucestershire. Doordat Cotswolds zo uitgestrekt is zijn er vele natuurgebieden te vinden, elk met een grote varië teit aan flora en fauna. Van prachtige, rustige heuvels tot wilde rivierstromen; alles is in de natuur van Cotswolds te vinden. Cotswolds is een heel bijzonder gebied, de ongerepte natuur zorgt voor een prachtig plaatje. Niet voor niets wordt Cotswolds ook wel het Groene hart van Engeland genoemd. De vele historische bezienswaardigheden, waaronder kerken en burchten, zijn een bezoek zeker waard.

Bezienswaardigheden in Cotswolds

In Cotswolds zijn vele dorpjes nog helemaal in ouderwetse stijl gebleven. Chipping Camden is één van de meest authentieke dorpjes van het gebied. Ook in dit pittoreske plaatsje in Cotswolds kan een vakantiewoning worden gehuurd. In het imposante landhuis Snowshill is een tentoonstelling met bijzondere gebruiksvoorwerpen te bezichtigen. Bovendien is vanaf hier een prachtig uitzicht over het berggebied te aanschouwen. Tot rust komen kan ook in één van de prachtige tuinen die Cotswolds rijk is.

Vrije tijd in Cotswolds

In Cotswolds zijn diverse wandelroutes uitgezet die langs de mooiste plaatsen en de meest pittoreske dorpjes leiden. De bekende 160 kilometer lange wandelroute Cotswolds Way komt langs de mooiste natuurgebieden. Ook is het mogelijk om een doortocht te maken door Cotswolds, waarbij elke avond in een ander vakantiehuis wordt overnacht. De inwoners van Cotswolds gaan er prat op om eeuwenoude tradities in ere te laten. Zo zijn er jaarlijks de Cotswold Olimpic Games, waarin men sporten als Schenenschoppen en knuppel vechten beoefent. Ook andere jaarlijkse evenementen, zoals kaasrollen en wol dragen, zijn unieke evenementen om eens als toerist bij te wonen. "